کد خبر: 335641
۰
۰
نسخه چاپی

فقدان چشم انداز مهمترین مشکل توسعه استان قم

به گزارش قم پرس علیرضا زاکانی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی عقل منفصل مجلس است و ویژگی ممتاز آن این است که تنها مرکز پژوهشی مستقیم در ارتباط با قانون گذاری کشور است، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس از جامع تخصص‌های مختلف زندگی و کار و تلاش تشکیل شده است تا بتواند یک ریل‌گذاری صحیح و مناسبی را در بحث قانونگذاری کشور در تمامی ابعاد ترسیم کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی قم با اشاره به اینکه از زمان تصدی مسئولیتش در مرکز پژوهش‌های مجلس حدود ۷ ماه می‌گذرد، افزود: در طول این مدت، ۱۴ رویکرد را دنبال کردیم که تمامی اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته این چند ماهه در راستای این چهارده رویکرد بوده است.

وی با تاکید بر اینکه ۱۴ رویکرد مطرح شده، هم ناظر به توجه ظرفیت‌های دینی و اعتقادی حوزه قانون گذاری و نظارت و هم، به جمع سپاری علمی و ارتقای مرکز پژوهش‌ها از یک مرکز پژوهشی به عنوان یک کارفرما است، گفت: امیدواریم بتوانیم در این مرکز که قدمت آن به ربع قرن رسیده و خدمات جدی و معتبری در آن ارائه شده است، به اهم مسائل را بپردازیم.

ایجاد شبکه نخبگانی توسط مرکز پژوهش‌های مجلس در سطح کشور

زاکانی با بیان اینکه مرکز پژوهش‌ها، یک مرکز فوق العاده معتبر است و ما برای اینکه بتوانیم در قم از ظرفیت‌های بی‌نظیری که در این استان در حوزه معارف دین، وجود اساتید و فضلا و مؤسسات تابعه وجود دارد، بهره ببریم گفت: در راستای رسیدن مطلوب‌تر به رویکردهای مد نظر و اهداف مشخص شده، دفتری را در قم تأسیس کردیم که ادامه‌دهنده فعالیت‌های مرکز پژوهش‌های تهران است و ما معتقد هستیم که با بهره بردن از ظرفیت نخبگان کشور در استان قم و سایر استان‌ها با محوریت مرکز پژوهش‌ها می‌توانیم شبکه نخبگانی در کشور را شکل بدهیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امیدواریم مرکز پژوهش‌ها در یک زمان مشخص از یک سازمان، تبدیل به یک نهاد نوپا بر پایه همه ظرفیت‌های نخبگی کشور تبدیل شود و در راستای حل مسائل کشور از ظرفیت آنها استفاده کند، گفت: مرکز پژوهش‌ها با گذشته‌ای پرافتخار در خدمت نخبگان کشور است و ما هر چیزی که قابلیت‌های مجلس را از بعد کیفی و توانمندی‌های حوزه نظارت و قانون‌گذاری و بالا بردن سطح آگاهی جامعه لازم است را باید در خدمت مجلس، نمایندگان، کمیسیون‌های مختلف و هیئت رئیسه قرار بدهیم.

وی با تاکید بر اینکه یکی از رویکردهای ۱۴ گانه ما این بود که مجلس باید صاحب یک برنامه باشد و این برنامه بتواند در مسیر تحقق گام بردارد و نتیجه آن تحول در سطح کشور باشد، ادامه داد: در این راستا و برای دستیابی به یکی از این ۱۴ رویکرد، چارچوب یا برنامه‌ای را در ۲۴۷ صفحه برای ۱۵ کمیسیون، در حوزه قانون گذاری و نظارت زیر نظر مرکز پژوهش‌های مجلس تهیه و تنظیم شد.

FTAF بندی است بر پای اقتصاد کشور

علیرضا زاکانی با بیان اینکه نظر مرکز پژوهش‌های مجلس در رابطه با اف ای تی اف خیلی شفاف و صریح است، گفت: اف‌ای‌تی‌اف نه تنها کمکی برای رفع تحریم‌های ظالمانه در کشور نمی‌کند، بلکه خود، بندی است به پای اقتصاد کشور و عملاً اف‌ای‌تی‌اف تن دادن به چارچوب‌هایی است که با یک شفاف سازی ویژه، دست‌های خود را ببندیم.

وی ادامه داد: عقل سلیم حکم می‌کند که ما نباید با دست خودمان به دنبال طناب داری را بر گردن خودمان بیندازیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ما ۲ بودجه آفت زا در سال‌های ۹۸ و ۹۹ در کشور داشتیم که در سال نود و هشت ۱۶۷ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم، افزود: دولت در بودجه قبلی برای سال آینده ۳۳۱ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشت که با آن تمام توان جامعه نیز گرفته می‌شد لذا ما بودجه را برگرداندیم و گفتیم اصلاح کنند.

بودجه ۱۴۰۰ یک بودجه سیاسی بود

وی با تاکید بر اینکه بودجه سال آینده که در حال حاضر در مجلس درباره آن بحث و بررسی می‌شود، به دلیل تغییر اعداد تلاش شده تا برخی از کسری آن جبران شود و بخشی از موارد مورد ادعای دولت در فروش بشکه نفت اصلاح و واقعی شود تا شرایط به سمتی رود که بودجه قابل اعتنا و اعتماد تر بشود، ادامه داد: کل بودجه‌ها که در مجلس، بحث و بررسی قرار می‌گیرد ۷ تا ۱۰ درصد تغییر می‌کند و تغییر آن‌چنانی نسبت به افرادی که تنظیم می‌کنند ندارد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه بودجه امسال یک بودجه سیاسی بود و یکی از نقاطی که انسان تأسف می‌خورد این است که دولت به جای کار کارشناسی یک بودجه سیاسی را تقدیم مجلس کرده است، گفت: وجود ناترازی های مختلفی در بودجه باعث شد مجلس، هم بودجه را واقعی کند و هم عدالت را تنظیم نماید.

زاکانی عقب نشینی اروپایی‌ها از موضعگیری تند علیه ملت ایران در موضوع هسته‌ای را ناشی از وجود یک صدای واحد در کشور و تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران ارزیابی کرد و افزود: با قانونگذاری و اتحاد مناسب به دنیا نشان دادیم نمی‌توانند ملت ایران منفعل و گوشه نشین کنند

وی افزود: قطعاً در سال‌های آینده نیز برخی از این کشورها منفعل‌تر خواهند شد و ایران اسلامی روز به روز با عزت تر و قدرتمندتر در سطوح مختلف بین‌المللی خواهد شد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش درباره مشکلات بودجه‌ای استان قم گفت: مجمع نمایندگان استان بدنبال تغییرات محسوس در بحث بودجه استان است و معتقدیم این اصلاحات باید با اراده استانی و البته تغییراتی در پارامترهای بودجه ریزی در سازمان برنامه و بودجه است.

توسعه ۲ برابری امکانات در برابر رشد ۵ برابر جمعیت قم

وی ادامه داد: مثلاً باید به اقتضای توانمندی‌های درون استان و بخش‌های آن باید پارامترهای سازمان مدیریت برای اختصاص بودجه به یک استان تغییر کند و تلاش می‌کنیم تا با ارائه رویکرد جدیدی ناظر بر تعاریف استانی مبنی بر ظرفیت و توانمندی‌های استان رقم اختصاص بودجه استان در سال‌های آتی شاهد رشد کند.

علیرضا زاکانی با بیان اینکه نیازمند تحول جدی مدیریتی در استان قم هستیم تا شرایط بودجه‌ای در آینده به سمتی برود که اجحافی در حق مردم و کارمندان قمی صورت نگیرد، گفت: از ابتدای انقلاب تا به حال در قم رشد جمعیت ۵ برابر شده است، اما امکانات حداکثر ۲ برابر رشد کرده و به تبع دستگاه‌های استانی نیز رشد جدی را در سطح کشور نداشته‌اند.

اضافه کردن شهرستان نیازمند بررسی کارشناسی بیشتر

وی درباره افزودن شهر به استان قم برای دریافت بودجه بیشتر استان قم نیز گفت: این مسئله مخالفان و موافقانی دارد و در وزارت کشور در حال بحث و بررسی است، ولی هنوز تصمیمی درباره آن گرفته نشده است و در مرحله بررسی کارشناسی است چنانچه همگان به دنبال اتخاذ تصمیمی هستند تا به نفع مردم قم باشد.

زاکانی با بیان اینکه وجود فرودگاه در قم لازم و قطعی است و در این راستا نیز جلساتی را با مسئولان قضائی استان برای رفع مشکلات حقوقی داشتیم بعد از آن نیز با سرمایه گذار اصلی و مدیرعامل یکی از بانک‌ها و حتی وزارتخانه حدود ۴ ماه گذشته برگزار شده و اعلام آمادگی برای از سرگیری عملیات عمرانی فرودگاه شده است گفت: کم و کیف راه‌اندازی آن در دبیرخانه مجمع نمایندگان استان در حال بحث و بررسی با مسئولان استان است تا ببینیم از کدام مسیر بهتر این مسئله حل خواهد شد تا مردم از این فرودگاه بهره و نفع لازم را ببرند.

بخشی از مترو قم سال آینده به بهره برداری می‌رسد

وی درباره موضوع مونوریل قم هم با اشاره به اینکه بهره برداری از این طرح نیازمند طرحی است که بتواند آورده اقتصادی و یا توجیهی داشته باشد گفت: طرح‌هایی برای تکمیل مونوریل قم وجود دارد ازجمله اینکه همان سرمایه گذار فرودگاه بیاید و این مسیر را تا فرودگاه ادامه دهد که این موضوعات باید به صورت دقیق و کارشناسی مورد ارزیابی قرار گیرد بعد تصمیم سازی شود.

نماینده قم در مجلس درباره بهر برداری از مترو قم هم با اشاره به برگزاری جلسات با پیمانکار طرح گفت: برآوردها این هست که بخشی از مترو قم در سال آینده به بهره برداری برسد.

وی در پایان یکی از مهمترین مشکلات استان قم را فقدان چشم انداز برای توسعه قم بیان کرد و افزود: در بررسی‌های ما سندهای مختلفی در این زمینه جمع آوری شده اما هر کسی می‌آید هر کاری را می‌خواهد انجام می‌دهد و نفر بعدی می‌آید و نظر خود را می‌خواهد عملی کند و این از مشکلات بزرگ این استان است.

منبع : مهر

قم پرس منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

آپلود عکس

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید