کد خبر: 379584
۰
PNAZAR
نسخه چاپی

دوستداران امین تارخ یاد او را گرامی داشتند

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مجلس ترحیم زنده یاد امین تارخ با حضور جمعی از هنرمندان و خانواده این هنرمند فقید و جمعیت زیادی از دوستداران آن مرحوم عصر امروز چهارشنبه -ششم مهر ماه- در مجتمع فرهنگی هنری پیامبر اعظم (ص) برگزار شد.

تلاوت آیاتی از قرآن، اجرای چندین قطعه موسیقی از جمله قطعه شعری از امیرهوشنگ ابتهاج (سایه) با نوای نی از جمله برنامه های آیین ترحیم مرحوم تارخ بود.

در این برنامه هنرمندانی همچون سعید پورصمیمی، الهام پاوه‌نژاد، جمشید هاشم‌پور، پریزاد سیف، محمدحسین لطیفی، غلامرضا رمضانی، احمد حامد، فرهاد شریفی، جلال معیریان، حسین یاری، کاظم بلوچی، غلامرضا موسوی، مجید قناد، حبیب اسماعیلی، هوشنگ گلمکانی، عباس یاری، رضا توکلی، جواد طوسی، مرتضی رزاق کریمی، پوریا پورسرخ، نیره فراهانی، سیمون سیمونیان، امیر عابدی، حسن آقاکریمی، منصور خلج، اکبر سنگی، مجید قناد و زهرا سعیدی، رضا رویگری، اصغر همت، رضا کیانیان، امیر آقایی، مجید مظفری، عبدالجبار کاکایی، مسعود رایگان، فاطمه معتمدآریا، عباس محبوب، فرهاد اصلانی، رخشان بنی‌اعتماد، باران کوثری، لیلا بلوکات، کورش سلیمانی، قطب‌الدین صادقی، علی عمرانی، مهدی امینی‌خواه، عبدالرضا اکبری، امیرحسین رستمی، شهرام قائدی، حسین فرح‌بخش، حبیب رضایی، داوود فتحعلی‌بیگی، اکرم محمدی، محمدمهدی عسگرپور، مصطفی شایسته، قاسم زارع، محمد ساربان، مهوش وقاری حضور داشتند.

حاضران در این مراسم با خانواده امین تارخ از جمله پری امیرحمزه مادر همسر این بازیگر و مسعود کرامتی دوست و باجناق وی و فرزندان آن مرحوم نیما، مانی و نامی ابراز همدردی کردند.

دوستداران امین تارخ یاد او را گرامی داشتند

به گزارش ایرنا، امین تارخ پس از چند روز بستری بودن در بیمارستان به علت سکته قبلی، روز دوم مهرماه در بیمارستانی در پایتخت از دنیا رفت.

تارخ ۲۰ مرداد ۱۳۳۲ در شیراز متولد شد. او در سال ۱۳۵۶ از دانشکده هنرهای نمایشی دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و تحصیلات تکمیلی خود را در سال ۱۳۶۳ با کسب مدرک فوق لیسانس در رشته مدیریت فرهنگی به پایان برد.

وی به عنوان هنرپیشه و عضو هیات داوری در جشنواره‌های ملی بیشمار و همین‌طور به عنوان عضو هیات مدیره خانه سینما حضوری فعال داشته است. تارخ همچنین به عنوان میهمان به جشنواره‌های مسکو، ژاپن و آلمان دعوت شد.

نقش‌آفرینی او در آثار سینمایی مرگ یزدگرد، پرنده کوچک خوشبختی، دلشدگان، سارا و پابرهنه در بهشت همچنین سریال‌هایی تلویزیونی سربداران، بوعلی سینا، معصومیت از دست رفته، اغما و جراحت او را به یکی از هنرمندان محبوب بسیاری از علاقه‌مندان به هنر هفتم تبدیل کرده است.

وی سال ۱۳۷۳ نخستین مدرسه بازیگری را به نام کارگاه آزاد بازیگری در تهران تأسیس کرد که یکی از مؤسسات آموزش بازیگری سینما در ایران محسوب می‌شود، حبیب رضایی، مهتاب کرامتی، ترانه علیدوستی، پوریا پورسرخ، بیتا بادران، غزل صارمی، شهرام قائدی و شبنم مقدمی از جمله هنرمندان فارغ التحصیل از این کارگاه بازیگری هستند که توسط او به عرصه سینما و تلویزیون معرفی شده‌اند.

تارخ در پانزدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم سینمایی ماه و خورشید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از آن خود کرد و در دوره بیست‌وچهارم این جشنواره برای بازی در فیلم سینمایی پرونده‌های هاوانا نامزد دریافت جایزه شد.

همچنین این هنرمند برای نقش‌آفرینی در سریال به یاد ماندنی معصومیت از دست رفته برنده تندیس شبکه سوم سیما، تندیس حافظ و تندیس جشنواره عاشورائیان شد. وی در سال ۱۳۸۷ لوح افتخار «هنرمند ملی» را دریافت کرد.

قم پرس منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.