کد خبر: 361795
۰
PNAZAR
نسخه چاپی
یادداشت/بیژن مقدم:

قاسم سلیمانی از سربازی تا مکتب سازی

چتر مکتب گسترده است . نگاهی بلندنظرانه به مخلوقات و انسان‌ها دارد. همه را فرزندان خود می داند و خدمت به خلق را عبادت الهی می شمارد .

قاسم سلیمانی از سربازی تا مکتب سازی

رهبر معظم انقلاب در به کارگیری کلمات و تعاریف خاص از اشخاص با وسواس و دقت کلمات را استخدام می کنند . تا جایی که به یاد دارم کلمه« مکتب» را یکی در باره امام خمینی و دیگری درباره سردار شهید قاسم سلیمانی به کار برده‌و آنان را صاحب مکتب شمرده‌اند .

مکتب درنگاه شهید مطهری تئوری و طرحی جامع ، هماهنگ و منسجم است که در آن خطوط اصلی روش ها، بایدها و نبایدها ،هدف و وسایل، دردها و درمانها ،ماموریت ها و مسئولیت ها مشخص است.

و به عبارتی مکتب منبع الهام تکلیف ها و مسئولیت ها برای همه افراد می باشد.

از این رو می‌توان گفت که مکتب هم خود ایدئولوژی است که آرمان دارد و هم‌ را ههای رسیدن به آرمان ها را بیان می کند .

از دیگر ویژگی‌های مکتب آن است که قابل انتقال است و در فرد متوقف نمی ماند.

قابل تطبیق با شرایط زمان و مکان است و ایستایی در آن راه ندارد .

به دلیل پویایی ، بن بست در آن معنا ندارد . مظهر اراده و شدن و توانایی است . تکلیف گراست و کثرتها و دیگر قدرتهای ظاهری در برابرش قلیل اند و حقیر . چرا که به دلیل اتکا به منبع قدرت جهانی، خود قدرتمند است .

عقلانیت در آن حرف اول را می‌زند چون به عقل کل جهان وصل است .

قابلیت درنوردیدن مرزها را داردو لذا در هیچ حصاری نمی‌توان آن را محدود کرد. همانقدر به محبت توجه دارد که به دوری جستن از دشمنان.(تولی و تبری)

چتر مکتب گسترده است . نگاهی بلندنظرانه به مخلوقات و انسان‌ها دارد. همه را فرزندان خود می داند و خدمت به خلق را عبادت الهی می شمارد .

هر فردی پایانی دارد اما این مکتب است که بی انتها و نامیراست .

سردار قاسم سلیمانی با جامعیت ، استقامت و صلابتی که از خود نشان داد در حوزه فردی خود را به« اسطوره» و در حوزه جهانی خود را به« مکتب» نزدیک کرد تا نسل امروز و آینده بتواند راه او را تداوم ببخشد.

وقتی سخن از مکتب سلیمانی می گوییم توجه به این معنا داریم که او و مکتب او در ذیل مکتب اسلام قابل تعریف است.

در مکتب اسلام پیامبر اکرم(ص) خود را عبد و «بنده خدا» می داند. امام خمینی خود را «خدمتگزار مردم» می نامد و قاسم سلیمانی خود را «سرباز».

این نگرش یگانه، ریشه در توحید و پرستش و عبودیت الهی دارد و لا غیر.

قاسم سلیمانی حجتی است برای نسل امروز ما. نسلی که درباره اسطوره ها و الگو هایش در گذشته فقط شنیده یا خوانده. اما امروز در پیش روی خود با «ژنرالی »مواجه می شود که خود را «سرباز »می خواند با سردار سپاهی مواجه می شود که مرزهای جهان اسلام برایش یکسان است. همانقدر در حفظ و حراست از مرزهای ایران عزیز کوشید که برای عراق و سوریه و یمن جنگید.

در نگاه بلند او مسیحی و اهل سنت همانقدر عزیزند که مسلمان شیعه.

بابیان این ویژگی‌ها می‌توان به این معنا و مفهوم نزدیک شد که چرا رهبر انقلاب بر روی «مکتب سردار قاسم سلیمانی» تاکید دارند.