کد خبر: 362623
۰
۰
نسخه چاپی

استفاده از تمام امکانات برای نظارت بر توزیع کالاهای اساسی در قم

مساله نظارت بر نحوه توزیع کالاهای اساسی در بازار و تسهیل دسترسی مردم به آن ها همواره یکی از اولویت های مسئولان دستگاه های متولی در قم بوده است، استاندار قم در این رابطه تاکید کرد: به‌کارگیری تمام امکانات و توان دستگاه های استان در راستای پیگیری و نظارت بر روند تامین ارزاق عمومی، کنترل و تنظیم بازار و نظارت بر نحوه فعالیت واحدهای صنفی و استفاده توسط نیروی انسانی آموزش دیده ، اعم از نیروی های اداری و مردمی باید در دستور کار قرار گیرد.

سید محمد تقی شاهچراغی با اشاره به اهمیت پیگیری و نظارت بر روند تامین ارزاق عمومی، بیان داشت: تمام امکانات و توان دستگاه های استان در این راستا باید به‌کارگرفته شود.

استاندار قم استفاده از ظرفیت نیروهای مردمی به‌خصوص بسیج در مباحث مرتبط با بازرسی از اصناف را ضروری خواند و اضافه کرد: در راستای کنترل و تنظیم بازار و نظارت بر نحوه فعالیت واحد های صنفی استفاده از نیروی انسانی آموزش دیده، اعم از نیروی های اداری و مردمی در دستور کار قرار گیرد.

وی با تاکید بر لزوم رصد و نظارت پیوسته بر بازار کالاهای اساسی ادامه داد: در بحث ارزاق عمومی مردم، اولویت با تامین نیاز جامعه و پیشگیری از کمبود ارزاق در بازار است.

وی وضعیت کنونی بازار را مناسب و با ثبات نسبی دانست و ضمن تاکید بر لزوم تلاش در راستای تامین و تنظیم میوه شب عید، خاطر نشان کرد: ضمن فراهم ساختن زمینه های اجرای شایسته قوانین و تصمیمات ملی در استان باید از القای فضای نا امیدی در بین مردم پرهیز شود.

طرح نظارت مردمی برای رصد کامل بازار محصولات کشاورزی در قم اجرا می‌شود

همچنین رییس سازمان جهاد کشاورزی قم در این خصوص گفت:‌ در راستای رصد هرچه دقیق‌تر بازار محصولات کشاورزی در استان درکنار حضور بازرسان ویژه از ظرفیت‌ نظارت مردمی در قالب گروه‌های جهادی، بسیج و سایر تشکل‌های علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه،‌ استفاده خواهد شد.

محمد رضا حاجی‌رضا درگفت‌و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: یکی از ماموریت‌های مهم سازمان جهاد کشاورزی قم موضوع تامین امنیت غذایی مردم استان است که شامل برنامه‌ریزی و فعالیت در تمام بخش‌های تولید، توزیع و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت نظارت بر بازار در تامین امنیت غذایی مردم، افزود: به منظور مدیریت واحد درچرخه تولید تا توزیع محصولات کشاورزی، علاوه بر مساله تولید مواد غذایی مورد نیاز مردم، کار نظارت بر نحوه توزیع این محصولات نیز برعهده سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته‌است.

وی ادامه داد: درجریان این نظارت‌ها به دنبال تسهیل بسترهای مورد نیاز برای تامین هرچه مطلوب‌تر محصولات غذایی مورد نیاز مردم به خصوص در رابطه با کالاهایی همچون گندم، برنج، گوشت، مرغ، تخم‌مرغ، شکر و سایر محصولات راهبردی هستیم.

حاجی رضا با اشاره به لزوم مقابله با هرگونه تخلف همچون گرانفروشی و کم‌فروشی در بازار محصولات کشاورزی، گفت: برای اجرای موفق این طرح نظارتی، هماهنگی لازم میان سازمان جهاد کشاورزی قم و اصناف استان شکل گرفته‌است و ما اعتقاد داریم استفاده از ظرفیت‌های مردمی در این رابطه موجب امنیت و آرامش بیشتر بازار محصولات کشاورزی می‌شود.

وی بیان داشت: در همین خصوص جلسه‌های هماهنگی و توجیهی استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی و مردمی در راستای نظارت، بازرسی و تنظیم بازار محصولات راهبردی بخش کشاورزی در قم به صورت مستمر توسط سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار می‌شود تا تمامی اقدام‌های لازم برای اجرای موفق و هدفمند طرح با همکاری کامل نهادهای متولی باشد.
وی ادامه داد: دراین طرح کل استان قم به هشت پهنه تقسیم شده تا نیروهای مردمی و جهادی در کنار بازرسان با ساختاری منسجم و در قالب شبکه‌ای با مدیریت متمرکز، کار نظارت بر بازار محصولات راهبردی حوزه کشاورزی را انجام دهند.

روند کاهشی قیمت مرغ و تخم‌مرغ در قم آغاز شد

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز گفت: روند کاهشی قیمت گوشت مرغ گرم و منجمد در قم آغاز شده و این محصول با زیر قمیت مصوب ستاد تنظیم بازار در حال عرضه به مردم است و فراوانی مرغ و تخم مرغ در بازار کاملا رضایت بخش است.

محمود سیجانی با اشاره به وضعیت ذخیره کالاهای اساسی، بیان کرد: در بخش روغن، شکر و برنج موجودی به اندازه کافی وجود دارد و هیچ گونه کمبودی در انبارهای دولتی و خصوصی تا سه ماه آینده نیست.

سیجانی با اشاره به وضعیت سامانه جامع تجارت در قم، اضافه کرد: در این طرح وضعیت کالا از مبدا(تولید بومی یا واردات) تا رسیدن به دست مصرف کننده مورد رصد و پایش قرار می گیرد تا موجودی کالا در هر مرحله بصورت هوشمند مشخص و هدایت شود.

وی بیان داشت: در اساس سامانه جامع تجارت، حلقه ها و عوامل موثر از تولید تا رسیدن محصول به دست مشتری و مصرف کننده باید اطلاعات دقیق میزان خرید اولیه، موجودی انبار و فروش محصول را در سامانه ثبت کنند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: فروشندگانی که اطلاعات لازم را در سامانه جامع تجارت وارد نکنند برابر قانون با آنها برخورد خواهد شد و به زودی کشتارگاه های صنعتی استان هم باید اطلاعات دقیق تولید، فروش و موجودی انبار روزانه خود را در این سامانه ثبت کنند.

وی یادآور شد: با طرح جدیدی که در کشور آغاز شده به جای درج مصرف کننده، درج قیمت تولیدکننده با احتساب هزینه های تمام شده، درج می شود که سبب شفافیت قیمت می شود و کالا با قیمت مناسب تر به دست مصرف کننده می رسد.

طرح ثبت قیمت تمام شده کالاها در قم اجرا می‌شود

همچنین معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده و همزمان با سراسر کشور، طرح ثبت قیمت تمام شده در واحد تولیدی بر روی محصولات در قم اجرا می‌شود.

امیرحسین پروان درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، ضمن اشاره به فایده‌های ثبت قیمت تمام شده بر روی کالا، بیان کرد: این اقدام به منظور جلوگیری از تخلف‌های احتمالی در هنگام عرضه و توزیع کالا، صورت می‌گیرد که بر مبنای آن باید قیمت تمام شده محصول به اضافه سود کارخانه بر روی آن ثبت شود.

وی افزود: در این روش، خریداران نهایی باید محصول مورد نظر خود را حداکثر با سود ۲۵ تا ۳۰ درصد بالاتر از قیمت تمام شده کارخانه که بر روی محصول درج شده‌است خریداری کنند که این موضوع به نفع مشتریان است و از سوء استفاده‌های احتمالی در زمینه بالابردن بدون دلیل قیمت‌ها جلوگیری کند.

وی با اشاره به نظارت بازرسان سازمان صنعت ، معدن و تجارت بر روند اجرای طرح، ادامه داد: این افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی قیمت محصول نسبت به قیمت تمام شده آن در کارخانه نیز به دلیل هزینه‌های حمل و نقل شرکت‌های پخش، سود بنکداری و سود خرده‌فروشی است و سودی بیش از این نباید از خریداران دریافت شود.

پروان با بیان این که مردم باید از میزان سودهای قانونی تعیین شده برای فروش محصولات اطلاع داشته باشند، گفت: برای مثال اگر قیمت تمام شده محصولی در کارخانه ۲ هزار تومان باشد، این محصول باید نهایت با قیمت ۲هزار ۶۰۰ تومان به دست خریدار برسد و هرگونه افزایش قیمتی بیش از این تخلف است و بازرسان دستگاه‌های نظارتی با آن برخورد می‌کنند.

وی در ادامه با تاکید بر این که در جریان اجرای این طرح تمام فروشگاه‌ها باید برچسب قیمت را بر روی قفسه‌های عرضه محصولات نصب کنند، افزود: آب میوه،‌ آب معدنی، ماءالشعیر،‌ نوشابه گازدار، غذاساز،‌ نوشیدنی‌ساز،‌ چرخه گوشت و مایکروفر از جمله کالاهایی بود که در مرحله نخست طرح مورد توجه قرار گرفت و بهره‌برداران واحدهای صنعتی تولیدکننده این محصولات، موظف شدند قیمت تمام شده تولید را بر روی کالاها درج کنند.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: در مرحله بعد محصولاتی همچون پودر لباسشویی،‌ دستمال کاغذی،‌ پوشک بچه، یخچال و فریزر،‌ تلویزیون و ماشین لباسشویی و سپس کالاهایی نظیر لنت ترمز،‌ فیلتر روغن، روغن موتور، محصولات شوینده،‌ محصولات سلولزی، سس،‌ رب،‌ کنسرو، ترشیجات و ماکارانی شامل این طرح می‌شود.

قم پرس منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

آپلود عکس

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید