کد خبر: 412891
۰
۰
نسخه چاپی

کسانی هدایت الهی را می پذیرند که با تقوا باشند

به گزارش قم پرس حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی کارشناس دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان در تفسیر آیاتی از سوره روم به سخنرانی پرداخته و گفت: در آیه ۵۳ سوره روم خداوند می‌فرماید ای پیامبر هدایت برای کسی است که زمینه آن را داشته باشد برخی زمینه آن را ندارند و لجباز هستند.

وی با بیان اینکه برخی همچون ابوجهل هرچه پیامبر تلاش کرد هدایت نخواهد نشد. عنوان کرد: ما دو نوع هدایت داریم هدایت عام فراگیر که برای همه است، همچون عقل، فطرت وجدان که خداوند به همه داده است. اما هدایتی وجود دارد به نام هدایت خاص که خداوند در قرآن می‌فرماید هر کسی را آفرید و هدایتی به او داد. هدایت خورشید این است که نور بدهد و هدایت زمین در این است که بچرخد. هدایت ما هم با عقل و شعور است که همه داریم اما اگر این را به کار انداختیم هدایت خاص می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی افزود: ابوجهل و ابوذر هر دو عقل داشتند اما ابوذر از عقل خود استفاده می‌کند و هدایت می‌شود ابوجهل استفاده نکرده و گمراه می‌شود. اگر شما به یک پارچه آب بزنید و به یک پارچه دیگر بنزین بزنید، وقتی کبریت روشن می‌کنید آن پارچه‌ای که بنزین دارد روشن می‌شود. بنابراین افراد خود هم باید ظرفیت هدایت داشته باشند.

این کارشناس دینی ادامه داد: پیامبر الهی هم نور هدایت را به همه ارائه دادند یکی مثل حضرت ابوذر آن را دریافت کرد با استفاده از عقل هدایت می‌شود یکی مثل ابوجهل آن را دریافت کرده اما چون از عقل استفاده نکرده گمراه می‌شود. باران که لطیف است در زمین حاصل خیز گل می‌رویاند اما در شورزار چیزی به واسطه آن رشد نمی‌کند.

وی با استناد به آیات دیگری از قرآن کریم بیان کرد: خداوند به پیامبر می‌فرماید تو تنها هدایتگر هستی و می‌دانیم که تو خیلی دوست داری همه هدایت بشوند اما همه کشش هدایت را ندارند. در قرآن کریم خداوند به پیامبر می‌فرماید ای پیامبر تو نمی‌توانی افرادی را که کوردل هستند هدایت کنی چرا که آنها حاضر نیستند هدایت را بپذیرند، تو تنها کسی را می‌توانی هدایت کنی که صحبت‌های تو را قبول کند و تسلیم امر الهی باشد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه قرآن برای همه آمده است اما تنها کسانی آن را می‌پذیرند که با تقوا باشند. اظهار کرد: در این رابطه در قرآن آیات زیادی داریم. در سوره مائده آیه ۱۶ خداوند می‌فرماید خدا مردم را هدایت می‌کند اما کسی که دنبال رضایت الهی و تسلیم خداوند باشد هدایت الهی را می‌پذیرد.

این کارشناس دینی با استناد به سوره قصص آیه ،۵۳ ۵۴ و ۵۵ گفت: حضرت می‌فرمایند گروهی از مسیحیان نزد پیامبر آمدند و با حضرت گفتگو کردند سپس مسلمان شدند وقتی بیرون آمدند ابوجهل آنها را دید و سرزنش کرد با این سخن که پیامبر ۴۰ سال در بین ما بود به او ایمان نیاوردیم شما از نجران بلند شدید دین خود را رها کرده آمدید مسلمان شدید. آنها به صحبت‌های ابوجهل توجه نکردند و بر دین خود ثابت قدم ماندند. خداوند فرمود ما به آنها دو پاداش می‌دهیم یک پاداش برای مسلمان شدن و دیگری به علت تحمل سرزنش ابوجهل که تحت تأثیر او قرار نگرفتند. وقتی بر آنها قرآن خوانده شد چون دل آنها مریض نبود آنچه را خداوند فرموده بود پذیرفتند.

وی تصریح کرد: خداوند به پیامبر می‌فرماید تو نمی‌توانی کسی را که کوردل است را هدایت کنی، دین برای همه شبهات پاسخ دارد گاهی ما بر مسأله‌ای آگاهی و علم کافی نداریم بنابراین به سادگی آن را رد نکنیم. کسانی که در مسیر هدایت هستند نباید مغرور بشوند ممکن است که یک لحظه دچار غفلت شوند و همین غفلت سبب گمراهی شخص شود. حضرت یونس یک لحظه غافل شد و دچار آن عذاب گردید.


حجت الاسلام رفیعی در پایان خاطرنشان کرد: جنگ بدر اولین جنگی است که مسلمانان با مشرکان مکه داشتند، ۳۱۳ مسلمان در مقابل حدود هزار نفر از مشرکینی که مسلح بودند و مرکب داشتند، اما مسلمان‌ها تنها ۷۰ شتر و دو اسب در اختیار داشتند. قرآن کریم در سوره انفال بعد از آیه ۸ داستان جنگ بدر را نقل می‌کند. در این جنگ از مسلمان‌ها ۱۴ نفر شهید شدند. ۷۰ نفر از مشرکین هم به درک واصل شدند که ۱۳ نفر آنها همچون ابوجهل از سران قریش بودند. خداوند در این سوره می‌فرماید ما هزار فرشته فرستادیم برای اینکه در دل دشمنان ترس ایجاد کنند و به مسلمانان روحیه بدهند. بیش از ۳۵ نفر از مشرکان به دست امیرالمومنین به درک واصل شدند. خداوند مؤمنان را یاری می‌دهد.

دبیرسرویس: #میثم_عربی

منبع : مهر

قم پرس منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید