نقش بانوان در مدیریت پسا کرونا بررسی شد/ ظرفیت زنان استفاده شود

به گزارش قم پرس سیده فاطمه مقیمی ظهر پنجشنبه در کارگاه آموزشی یک روزه مدیریت بحران در دوران پسا کرونا در رشت، اظهار کرد: ایران بر اساس سوق الجیشی و موقعیت جغرافیایی همیشه با بحران مواجه است.

وی با بیان اینکه بحران در ایران تنها منوط به حوادث و بلایایی طبیعی نمی‌شود، افزود: برخی از بحران‌ها قابل پیش بینی بوده و با مدیریت می‌توان از خسارت بیشتر به کشور پیشگیری کرد.

مقیمی در ادامه با تأکید بر ضرورت شناسایی شرایط کشور و با اشاره به وقوع سیلاب در اسفند ماه سال ۹۷ و فروردین ۹۸ در استان‌های جنوبی و غربی، گفت: متأسفانه بر اثر این سیلاب خسارت ملموس و ناملموس فراوانی به این استان‌ها وارد شد و جمعی از هموطنان نیز بر اثر این حادثه جان خود را از دست دادند.

وی با بیان اینکه هنوز بعد از گذشت حدوداً دو سال در حوزه آسیب‌های جنبی این حادثه مطالعه‌ای انجام نشده است، تصریح کرد: امروزه با بحران‌های بسیاری که توسط خود انسان‌ها ایجاد می‌شود مواجه هستیم که در صورت عدم توجه و مدیریت آنها قطعاً با خسارت‌های جبران ناپذیر رو به رو خواهیم شد.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تحریم و فشار علیه ایران به ویژه در حوزه اقتصادی، اظهار کرد: اگر مشکل اقتصادی در یک جامعه به وجود آید زمینه ایجاد سایر بحران‌ها نیز در آن جامعه فراهم خواهد شد. امروز نباید منتظر وقوع بحران باشیم بلکه اگر مدیریت مهندسی در زیرساخت‌ها شکل می‌گرفت دیگر نیازمند به بازسازی در حوزه‌های مختلف جامعه نبودیم.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه تقویت بخش اقتصادی کشور از بروز بحران‌ها جلوگیری می‌کند، افزود: باید بخش اقتصادی تقویت شود. معتقدم احتمالاً بیش از ۷۰ درصدی در پنج سال آینده دولت توان اختصاص مازاد بودجه به پروژه‌های عمرانی را نداشته باشد زیرا بودجه ایران بر اساس اقتصاد نفتی پایه ریزی شده و سقوط شدید قیمت این محصول بر آن تأثیر شدید گذاشته است.

مقیمی به تأکید رهبر معظم انقلاب به تقویت جایگاه کسب و کار در جامعه اشاره و با بیان اینکه برای تقویت این جایگاه نیازمند وجود زیرساخت‌های مناسب هستیم که قطعاً بر بخش اقتصادی تأثیرگذار خواهد بود، گفت: صدور مجوز برای کسب و کارهای جدید در دستگاه‌ها باید با سرعت بیشتری انجام شود زیرا این موضوع به توسعه کسب و کارهای نوپا کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه عدم فراهم کردن زیرساخت‌ها سبب بروز بحران و چالش بیکاری و همچنین رکود اقتصادی شده و مانع رشد کسب و کارها می‌شود، تصریح کرد: وجود همه این بحران‌ها و موانع سبب خواهد شد نتوانیم چشم انداز مناسبی برای کشور متصور شویم.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران با تأکید بر اینکه محدودیت‌ها باید به فرصت توسعه و رشد تبدیل شود، بیان کرد: در این بخش نقش مدیریت بحران غیر قابل انکار است باید تفکر و نوع نگاه به این بخش تغییر کرده و از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد غیر نفتی حرکت کنیم.

وی در ادامه با اشاره به شیوع ویروس کرونا در جهان و ایران و تأثیرات منفی این بیماری بر بخش‌ها مختلف جامعه، اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا شاهد تغییر رویه‌ها و روش‌های گذشته در جوامع بوده‌ایم که بهره گیری از سیستم‌های دیجیتال و فضای مجازی از مهم‌ترین این تغییرات بوده است.

مقیمی با تأکید بر اینکه باید نحوه مدیریت بحران کرونا را بدانیم، اظهار کرد: نقش زنان در مدیریت این بحران همانند سایر صحنه‌ها بسیار پررنگ است و باید از توانمندی بانوان در دوران پسا کرونا استفاده شود.

وی با بیان اینکه باید از امروز برای روزهای بعد از مهار کرونا برنامه ریزی کرده و طرح و ایده داشته باشیم، گفت: شیوع کرونا روند معمول حرکت در جوامع بشری را متوقف کرده است و امروز شاهد تغییر رویه‌ها در سطح جامعه هستیم باید ابعاد مختلف این بحران شناسایی شود.

مقیمی بر ضرورت تغییر نوع نگاه در سطح کلان مدیریتی در زمینه کرونا تأکید کرد و ادامه داد: باید راهکارهای تعاملی و همراهی برای کرونا ایجاد و مدیران را با ابعاد مختلف این بحران برای مدیریت پسا کرونا آشنا کنیم.

منبع : مهر

قم پرس منتظر دریافت اخبار و پیام های هموطنان عزیز می باشد.

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید